Lokaal Apeldoorn
De lokale politieke partij
Lokaal Apeldoorn
De lokale politieke partij

Bericht

Real-X Geliefde Lokale Skatehal met doorlopende problemen

22 april 2020 Ben Hendrikse
Real-X  Geliefde Lokale  Skatehal met doorlopende problemen

Het persbericht met het voornemen ‘de sleutel in te leveren’ komt niet onverwachts. Real-X was op de Zwitsal locatie niet in staat om een stabiele financiële stichting op te bouwen. Lokaal Apeldoorn heeft de roemruchte geschiedenis vanaf 2005 op de Sparta Locatie belangstellend gevolgd.
Het was een veilige plek voor veel jeugd sub-culturen, echter géén jeugdzorg instelling waar het zo vaak onterecht mee in verband wordt gebracht. Laten we er de titel ‘vrijetijdssporthal’ op plakken. Real-X is moeilijk in een hokje te plaatsen; goed sociaal werk, maar niet uniek. Vele sportclubs bereiken hetzelfde resultaat.


De oorspronkelijke subsidie bedraagt €150.000,= en dat is een fors bedrag. Het was de bedoeling dat het terug zou lopen naar €130.000. Dit zou in kleine stappen van €5.000 afgebouwd worden zodat Real-X voldoende tijd zou hebben om voor aanvullende inkomsten te zorgen. Ondanks vele verwoede pogingen wilde het (óók niet voor de corona-crisis) niet slagen. Inmiddels lopen de schulden verder op. Dat is helaas een onhoudbare situatie.


Bij de verdeling van subsidiegelden willen we niemand tekort doen en doorgaan met het tijdelijke hoge subsidie bedrag voelt niet eerlijk tegenover de andere sportclubs die gesubsidieerd worden.
Lokaal Apeldoorn houdt van Real-X en heeft de vele financiële overlevingspogingen gesteund. We betreuren het ten zeerste dat de skatehal het niet gered heeft voor eigen inkomsten te zorgen maar we staan achter de beslissing dat Real-X hierin een eigen verantwoordelijkheid moet dragen.

Ben Hendrikse , raadslid en financieel woordvoerder.