Nieuws

Sytse Wiering nieuwe fractievoorzitter Lokaal Apeldoorn

22 december 2022

Na het vertrek van Wim Willems neemt Marco Wenzkowski het stokje over als wethouder. Omdat Marco aantreedt als wethouder laat hij daarmee de functie van raadslid en ook als fractievoorzitter achter zich.

In de afweging van een nieuwe fractievoorzitter werd door de fractie onder andere gekeken naar ervaring, loyaliteit, beschikbaarheid en stabiliteit. Ook vond iedereen het belangrijk dat deze persoon een ‘lokaal hart’ heeft, dat deze zich hard maakt voor de fractie als boegbeeld van de partij en zich op de inwoners van gemeente Apeldoorn richt.

Na goed overleg heeft de fractie van Lokaal Apeldoorn besloten dat Sytse Wiering de beste keus is voor de functie van fractievoorzitter. ‘Dankbaar voor deze functie en dankbaar voor het vertrouwen van de fractie’, aldus Sytse. Arjan Steenbeek zal de rol van vice fractievoorzitter vervullen.

Ook komt er een stoel vrij in de fractie en deze stoel zal opgevuld worden door voormalig fractievertegenwoordiger Milica Marinkov als eerstvolgende op de kieslijst. Milica is al actief binnen Lokaal Apeldoorn en kent de fractie waar ze mee gaat samenwerken goed. Ze geeft aan erg blij te zijn met de terugkeer en kijkt enorm uit naar de samenwerking.

De fractie van Lokaal Apeldoorn is zeer tevreden met de nieuwe indeling. Zij wensen iedereen veel succes toe.

Foto Rob Voss