Nieuws

Onze kandidaat wethouder Marco Wenzkowski

8 december 2022

Op woensdagavond 7 december is Lokaal Apeldoorn overeengekomen dat zij een kandidaat wethouder hebben gevonden in Marco Wenzkowski.

‘Hier zijn wij ontzettend trots op, wat ons bijzonder aanspreekt is de kennis en kunde van Marco’, aldus Gerrit Wensink, namens het bestuur van Lokaal Apeldoorn.

Marco zal mogelijk de vacature invullen die ontstaan is door het vertrek van Wim Willems. De afgelopen weken hebben er verschillende gesprekken plaatsgevonden met Marco, het bestuur en de fractie van Lokaal Apeldoorn.

Marco is al een aantal jaren, momenteel als fractievoorzitter, actief binnen Lokaal Apeldoorn en heeft ruime bestuurlijke ervaring.

‘Ik heb altijd gezegd; doet zich een kans voor om wethouder te worden van Lokaal Apeldoorn, dan grijp ik die kans met beide handen aan’, aldus Marco. ‘Het is een hele eer om kandidaat te zijn namens Lokaal Apeldoorn. De samenleving vraagt om samenwerken en daadkracht om de vele grote uitdagingen die Apeldoorn kent aan te kunnen. Ik kijk er naar uit hier mijn bijdrage aan te leveren.’

Marco zal naar verwachting in de raadsvergadering van 22 december worden voorgedragen als kandidaat wethouder.