Nieuws

Ontmoeting Wenum Wiesel

8 december 2023

Op donderdag 7 december vond er een succesvolle ontmoeting plaats tussen de inwoners van Wenum-Wiesel en de gemeenteraad, waarbij raadslid Milica Marinkov namens de fractie van Lokaal Apeldoorn aanwezig was. De grote opkomst en intense betrokkenheid bij de eigen woonomgeving waren duidelijk voelbaar. De passie om het beste voor Wenum-Wiesel te behouden en te creƫren, nu en in de toekomst, werd breed gedragen.

Vooral als het gaat om hun geliefde ontmoetingsplek, De Watermolen, waren diverse emoties merkbaar: verdriet, angst, hoop, woede, verbazing en zelfs afschuw, omdat het vastgoed verkocht zal worden. Blijdschap en vreugde overheersten echter als het ging over activiteiten en de toegevoegde waarde van de locatie voor de inwoners. Het dorp heeft de wens om De Watermolen te kopen en vraagt daarbij samenwerking en medewerking van de raad en de gemeente Apeldoorn.

Tijdens de avond werden we verrast door professionele presentaties en luisterden we naar vakbekwame vrijwilligers die het dorp ondersteunen. Met een hoofd vol nieuwe informatie en inzichten verliet ik de avond met een lichte bedroefdheid, maar ook met een gevoel van machteloosheid. Desondanks was het een mooie en leerzame avond waar de betrokkenheid en passie van de gemeenschap duidelijk naar voren kwamen.