Lokaal Apeldoorn
De lokale politieke partij
Lokaal Apeldoorn
De lokale politieke partij

Kandidatenlijst 2022

1. Peter Messerschmidt

Ik ben een geboren en getogen, katholieke Apeldoorner uit een ondernemersfamilie. Mijn ouders hadden een elektrotechnisch installatiebedrijf en een lampen/witgoed winkel aan de Asselsestraat.

Ik woon in Apeldoorn Noord, wijk Brummelhof, vlakbij cafe de Hamer. Ik heb zelf 3 kinderen en mijn vriendin, waar ik mee samen woon, heeft 2 kinderen. De meeste kinderen zijn het huis uit.

 

Ik heb altijd een maatschappelijke bijdrage willen leveren en dat doe ik bijvoorbeeld in mijn werk als directeur van Scoutinglandgoed Zeewolde dat is ingericht als ontmoetingsplek voor jeugd- en jongeren waar ze een avontuur in de natuur kunnen beleven. Maar ook als vrijwilliger was in ik het verleden lid van de OR van basisschool de Regenboog, voorzitter van Hertog van Gelre in de Maten en voorzitter van gymnastiek vereniging NOVITAS. Een stap naar de politiek was voor mij dan ook logisch.

Ik heb bewust gekozen voor Lokaal Apeldoorn omdat het de lokale partij is. Wij lopen niet aan de leiband van een landelijk partijbureau maar maken zelf wel uit wat het beste is voor ons als Apeldoorners. Het is de partij die samen met de inwoners voor de buurten en dorpen bepalen hoe we er met elkaar goed kunnen wonen, werken en ontspannen.

Lokaal Apeldoorn is niet van het geschreeuw, de barricades of de hele mooie woorden maar wel van het luisteren en van de actie, samen met u, juist nu!

2. Rosanne de Groot

3. Marco Wenzkowski

Mijn naam is Marco Wenzkowski. Samen met mijn vrouw Jacoline en onze kinderen Patrick en Lisanne, wonen wij ons hele leven al in ons mooie Apeldoorn.

Wij hebben drie jaar geleden onze nieuwe energie neutrale woning in de wijk Groot Zonnehoeve kunnen bouwen, waar wij met heel veel plezier wonen.

Ik ben werkzaam bij Royal HaskoningDHV. Een 140 jaar oud, van oorsprong Nederlands ingenieursbureau en inmiddels in 33 landen actief. In mijn dagelijkse werk als Manager Projecten mag ik een team met engineers en Project Manager aansturen, die mooie duurzame utiliteit en industriële projecten ontwerpen en bouwen.

Ik ben de afgelopen 20 jaar betrokken bij meerdere Apeldoornse (sport) verenigingen. Zo ben ik ondermeer bestuurslid geweest bij JBV ’t Zwijntje en de afgelopen vier jaar bestuurslid bij de Vereniging Sportraad Apeldoorn.

Tussen 2014 en 2018 ben ik reeds raadslid geweest. In deze periode heb ik ondermeer de Kinderburgemeester geïntroduceerd, verdere vergroening van Apeldoorn weten te bewerkstelligen en een uitgebreid onderzoek uitgevoerd ten behoeve van het Passend Onderwijs in Apeldoorn.

Mijn kracht ligt in het verbinden van mensen en zeggen waar het op staat: wat gaat er goed en wat kan beter. Mij realisme stelt mij in staat om met anderen tot oplossingen te komen.

Dicht bij de Apeldoornse inwoners staan, begrijpen wat er speelt en op basis daarvan de juiste keuzes maken, daar sta ik voor en daar kunt u mij op aanspreken.

4. Wim Willems

5. Arjan Steenbeek

Ik ben Arjan Steenbeek en woon al jaren met veel plezier in de Maten. Ik ben werkzaam als leerkracht in het speciaal onderwijs wat voor mij een een bewuste keuze is. Deze keuze komt voort uit de overtuiging dat ik als leerkracht van toegevoegde waarde kan zijn voor mijn leerlingen.

De afgelopen jaren heb ik me als raadslid ingezet voor een sterke positie van Lokaal Apeldoorn in ONS Apeldoorn. Mijn inzet kenmerkt zich door een tomeloze energie en groot gevoel van rechtvaardigheid om daarmee het verschil te willen maken voor IEDERE Apeldoorner.

Niet kijken naar ras, religie, sociale – culturele achtergrond of leeftijd maar geloven in de kracht van mensen die in hun directe omgeving zelf heel goed kunnen beslissen wat er gebeuren moet in ONS APELDOORN…JUIST NU!

 

Voor de komende raadsperiode wil ik mij sterk maken voor een stad en dorpen waar je kan en mag wonen, waar passende zorg geboden wordt voor jong en oud, je onderwijs kan volgen, sport kunt beleven, vuurwerk mag afsteken en bedrijvigheid wordt gestimuleerd en gefaciliteerd. Het gaat mij om meer dan alleen het verdelen van een budget. Het gaat om oplossingen vinden voor ons Apeldoorners!

Apeldoorn is voor mij, een stad met een levendig centrum, dag- en nachthoreca met een veelzijdig cultureel leven, aantrekkelijke evenementen, drakenbootraces en de charme van de dorpen met een groen buitengebied.

6. Sytse Wiering

Sinds 1980 is Apeldoorn mijn “thuis”, waar ik met heel plezierig woon in de wijk Zevenhuizen-Zuidbroek. Voor mij is Apeldoorn ook een mooie groene gemeente met zijn unieke buurten, dorpen en wijken die allen hun eigen identiteit en kracht hebben.

Er gaat veel goed in Apeldoorn, toch zijn er ook nog uitdagingen.

Wat zou het toch mooi zijn, dat de inwoners van Apeldoorn de kans en ruimte krijgen voor initiatieven in je eigen buurt. Er meer vaart komt in de woningbouw en iedereen kan wonen naar zijn zin. Dat we in en door Apeldoorn snel en veilig kunnen verplaatsen op de fiets en in de auto.

 

Voor deze belangen van alle inwoners van stad en dorpen wil ik me nog steeds met veel energie als laagdrempelig bereikbaar raadslid voor inzetten. Vanuit Lokaal Apeldoorn de lokale partij die zeer dicht bij de inwoners staat, juist nu!

7. Jacqueline Pol

Jacqueline is een sociaal, maatschappelijk betrokken persoon en mag graag vernieuwend en innovatief bezig zijn. Water en klimaat staan bij haar hoog in het vaandel. Al vele jaren draagt zij op vrijwillige basis haar steentje bij aan de Apeldoornse samenleving en zet zij zich in om mensen in Apeldoorn met elkaar te verbinden en samen te werken. Zij vindt het belangrijk de collectieve wijsheid te benutten en samen met elkaar op zoek te gaan naar mogelijkheden en de juiste beslissingen te nemen.

Met elkaar maken we Apeldoorn tot een stad waar het prettig wonen, werken en leven is!

Zij hoopt op veel (voorkeur)stemmen, zodat zij de komende 4 jaar een plek in de gemeenteraad krijgt en haar ambities kan waarmaken.

Jacqueline woont in Ugchelen en is zelfstandig ondernemer en algemeen bestuurslid bij Waterschap Vallei en Veluwe.

8. Sedat Yildirim

Ik ben een Apeldoorner in hart en nieren. Al 39 jaar woon en werk ik met veel plezier in ons mooie gemeente. Ik heb een speciale aandacht voor onderwijs dat meer leerling gestuurd zou mogen zijn, waarin ieder kind de kans krijgt het beste uit zichzelf te halen. Door schoolgebouwen die de deuren openen voor de gehele samenleving. Taal en rekenhulp aan volwassen, computer- en smartphone cursussen aan ouderen, ruimte creëren voor jonge ondernemers zijn slechts een paar voorbeelden.

 

Passend onderwijs moet nu echt tot zijn recht komen door docenten tijd en ruimte te geven om meer kennis op te bouwen over problemen die kinderen hebben, door klassen te verkleinen, ouders en kinderen beter te informeren over de hulp waar ze recht op hebben en kijken of de hulp die kinderen krijgen wel de juiste is.

We moeten werkgelegenheid creëren door te investeren in duurzaamheid, innovatie en ondernemerschap. Er moet een einde komen aan de groeiende polarisatie. We hoeven niet allemaal hetzelfde te denken, hetzelfde te doen of hetzelfde eruit te zien. Door juist naar elkaar te luisteren, elkaar proberen te begrijpen en de verschillen te accepteren, kunnen we als Apeldoorners een voorbeeld zijn.

 

Dat wil ik als kandidaat voor Lokaal Apeldoorn graag bereiken. Laten zien dat je als de lokale partij echt het verschil kan maken in stad of dorp. Door gezamenlijke inspanning en als Apeldoorners zelf te beslissen!

9. Milica Marinkov

Ik ben al vanaf mijn middelbare school actief benaderd voor allerlei bestuurlijke functies binnen en buiten het onderwijs. Al jong heb ik geleerd te beslissen, te sturen, luisteren en naar oplossingen te zoeken. Met andere woorden, het zit in mijn bloed om voor anderen op te komen, om elk vraagstuk tot de kern te doorgronden en als het nodig is de laatste steen op te tillen om achter waarheid te komen. Ik sta voor eerlijkheid, transparantie, integriteit, respect…

 

Er zijn nog steeds te veel hoogbegaafde, begaafde, sensitieve, gevoelige,… kinderen uit de Gemeente Apeldoorn die elders basis onderwijs volgen omdat Apeldoorn deze groeiende groep kinderen niet kan geven wat ze nodig hebben. Gezinnen verhuizen hierdoor uit Apeldoorn. Dit moet stoppen. Ik ben de afgelopen jaren kartrekker geweest bij het onderzoeken naar mogelijkheden van een ander soort onderwijs dat echt Passend is. Meer luisteren naar het kind zelf, naar ouders, meer docenten en ondersteuners en minder zorgmedewerkers op school is haar wens.

Als lid van de Rekenkamercommissie en Audit Comité mocht ik mijn kennis en inzicht toepassen in de adviserende en controlerende rol van het de raad wat ik zeer eervol vond.

 

Stem op een Vrouw is een stichting die zich inzet voor de emancipatie en om meer vrouwen in politieke functies te krijgen. Ik onderschrijf de doelstelling van deze stichting en ben al jaren met veel plezier en inzet mentor

10. Ben Hendrikse

Mag ik mij even aan u voorstellen? Ben Hendrikse, ex marktkoopman in brood en zoetwaren. Dus…. graag spreek ik de taal van de inwoners! Geen ambtelijke geheimtaal.

20 jaar geleden gemotiveerd raadslid geworden uit onvrede door het gedrag en moeizaam contact met de overheid.

 

Met mij stemt u op een ervaren ‘Nestor’ die al jarenlang gedreven maar geen standaard of saai raadslid is. Ik ben een fietsend raadslid, die onderweg in de stad én dorpen van alles ziet en hoort. Niet opgesloten in dat grote witte gebouw aan de markt. U heeft met Ben Hendrikse geen contact met een ‘beeldscherm-tijger’ Als er iets speelt? Dat bespreek ik graag aan uw keukentafel, voor úw gemak. Uw toegevoegde waarde: veel meegemaakt, en ‘door de wol geverfd’

 

U doet mij tekort door te zeggen: hé….verkiezingen? Wat bent u actief! Nee, er is nooit enig verschil geweest in mijn inzet van begin te einde raadsperiode! En, mag ik op uw stem rekenen? Lokaal Apeldoorn, nr. 10. Dan zit u mij ook de komende jaren als uw fietsende raadslid door de stad en dorpen gaan, graag tot ziens!

11. Lukas Dorsek

Ik ben op dit moment student bestuurs- en organisatiewetenschappen en zet me graag in voor de Apeldoornse politiek.

De jeugd en haar stemgeluid in de lokale Apeldoornse politiek krijgen is belangrijk voor alle Apeldoorners. Uitdagingen van deze tijd, onze uitdagingen, kunnen alleen aangepakt worden door met alle generaties uit onze buurten/wijken en dorpen samen te werken. Daar hoort dus ook de nieuwe generatie Apeldoorners bij. Juist die nieuwe generatie kan goed werken aan een mooie woon- en leefomgeving, aangezien de huidige scholieren en starters vele jaren later nog steeds plezier kunnen beleven van die mooie woningen, straten en bossen in onze stad en dorpen.

Die lange termijnvisie is ook in deze tijden nodig, maar hiervoor moet wel iedereen als gelijken samen kunnen en willen werken aan Apeldoorn. Je stem laten horen is goed…. stemmen- en moties maken voor juist beleid in de gemeenteraad is beter. Die politieke participatie voor- en door de jeugd wil ik als kandidaat namens Lokaal Apeldoorn bereiken.

12. Gerry van Bruggen

Alle inwoners van onze mooie gemeente Apeldoorn zijn belangrijk! Ik ben als inwoner zelf vanaf 2011 betrokken in de Apeldoornse politiek. Door uw vertrouwen sinds 2017 met veel passie actief als uw gemeenteraadslid voor Lokaal Apeldoorn. De ervaring die ik heb opgedaan wil ik graag in een volgende termijn weer voor u inzetten.

Als uw schakel om samen te zorgen voor een goede balans in wonen, werken, leren en vrijetijdsbesteding. Om dit te kunnen doen is niet alleen uw stem, maar zeker ook uw betrokkenheid en hulp nodig. U kunt mij vertellen wat er voor u speelt. Wat gaat er goed, wat kan er beter? Mijn doel is, om goed geïnformeerd en geïnspireerd uw belangen voor het politieke voetlicht te brengen; ook zelf aanwezig te zijn bij wat voor u belangrijk is. Immers, wie gewaardeerd

wordt ziet sneller kansen en mogelijkheden. Dat wil ik uitdragen. Aandacht voor Cultuur & Erfgoed, Sport, Onderwijs, Zorg en meer. Mijn kracht ligt in het blijven zien van het grote geheel, zonder daarbij details uit het oog te verliezen. Iedereen heeft een unieke bijdrage, vraag, zorg of behoefte.

Dit vraagt om passende oplossingen en toezien op de uitvoering van gemaakte afspraken. Daarbij blijft onverminderd van kracht: even niets hoeven is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Ook voor politieke en persoonlijke rust wil ik mij hard maken, als mens en als politica.

13. Marieke Woltersom

Ik ben Marieke Woltersom, vele jaren Apeldoorner en woonachtig in de wik Zuidbroek. Het ideale Apeldoorn is voor mij een Apeldoorn met stad en zeker de dorpen, een Apeldoorn waarin iedereen gezien wordt en mee kan doen op zijn of haar eigen manier. Waar we elkaar ontmoeten en verbinden, elkaar helpen en stimuleren om mooie resultaten te behalen, waarbij iedereen een kans krijgt.

Ik zet me graag in voor de medemens, speciaal om mensen mobiel te laten zijn en naar buiten te laten gaan om te genieten van hun omgeving. Vanuit eigen ervaring is een goede bereikbaarheid van alle plekken in Apeldoorn voor iedereen, ook die met een beperking, een belangrijke voorwaarde. Ik steun lokale initiatieven en denk en helpt graag mee om die fijne leefomgeving voor iedereen te creëren

 

In Maart 2021 ben ik begonnen met Missie Marieke, waar ik probeer meer verbinding te realiseren tussen kinderen met en zonder handicap. Alleen samen kunnen we de wereld een stukje mooier maken. En voor Apeldoorn geldt, we doen het samen! We kunnen en gaan er hier op onze eigen wijze zelf wat van maken. Daarom stem Lokaal Apeldoorn, juist nu!

14. Kees Boogaard

De afgelopen raadsperiode was ik actief in de gemeentelijke politiek en werd ik steeds enthousiaster over hoe Lokaal Apeldoorn reëel en open in de Apeldoornse samenleving staat. Graag wil ik ook de komende raadsperiode daaraan mijn bijdrage leveren. Het mooie van Lokaal Apeldoorn is, dat het geen belangenpartij is, maar dat iedereen aan bod komt.

Als oud-leraar Duits met een 40 jarige carrière weet ik, hoe belangrijk het is, dat nieuwe generaties zich kunnen ontplooien! Met een uitgebreid lokaal onderwijsaanbod kunnen we de uitstroom van jongvolwassenen tegengaan. Ook het genereren van passende woonruimte voor al onze inwoners heeft prioriteit. Goede doorstroommogelijkheden voor senioren zijn essentieel om het woningprobleem op te lossen.

De inclusieve samenleving is geen vrijblijvend ‘speeltje’: met al onze verschillen zijn we gelijkwaardig. Dat betekent dat we ieders eigen waarde niet alleen respecteren maar ook waarderen, en dat de Apeldoorners kunnen meedoen en participeren. Lokaal Apeldoorn geeft ons allemaal die mogelijkheid, want Lokaal, dat zijn we immers allemaal!

15. Teus Baten

Als geboren en getogen jonge Apeldoorner ben ik mij recent meer gaan interesseren in de Apeldoornse politiek. In Lokaal Apeldoorn herken ik een partij die zich met volle overgave inzet voor wat goed is voor Apeldoorn, zonder daarbij de landelijke politiek voorop te zetten. De partij maakt zich sterk voor de inwoners van onze gemeente, biedt voor iedereen een luisterend oor en een passend antwoord. Participatie is hierin belangrijk en daar hebben we onherroepelijk onze inwoners voor nodig. Laten we de afstand tussen inwoners en politiek terugbrengen naar een niveau waar iedereen zich goed bij voelt! Dát gesprek waar je mening weer meetelt en wordt meegenomen in de besluitvorming. Alle stemmen tellen en zeker die van jou als inwoner in keuzes over wonen, werken, leren en ontspanning. Ik ben ervan overtuigd dat inwoners zelf heel goed kunnen beslissen wat er moet gebeuren in Apeldoorn.

 

Als kandidaat raadslid zie ik een opdracht voor mijzelf om hierin verantwoordelijkheid te nemen en waar ik graag over aangesproken wordt. Hier springen 2 aandachtpunten eruit; het activeren van jongeren in onze gemeente om hier een rol in te kunnen en willen spelen, maar ook inspannen voor onze kleine en grote ondernemers die, zeker in de huidige tijd, een bijna onmogelijke opdracht hebben hun bedrijven boven water te houden. Mijzelf maximaal inzetten als volksvertegenwoordiger voor heel Apeldoorn en haar dorpen is mijn doel.

16. Saffira van Raaij

17. Menno van Erkelens

18. Sent Wierda

19. Marco Frens

20. Celine Schut

21. Monique Dolje-Alles

22. Gert de Graaf

23. Frank Reinders

24. Chantal Ophuis

25. Addie Wijkniet

26. Jan Nick van 't Ende

27. Annika Lemmen

28. Sukran Aksoy

29. Guus in 't Veld

30. Joop Lindenburg

31. Antoine Joosten

32. Gerrit Wensink

33. Roeli Maertens-Krooi

34. Henk Schutte

35. Leo Kok