Lokaal Apeldoorn
De lokale politieke partij
Lokaal Apeldoorn
De lokale politieke partij

Bericht

Kandidaten 2018-2022

13 december 2016 Onze mensen

1. Wim Willems
Osseveld

Elke dag ben ik wel bezig met de politiek, de actualiteit heeft mijn bijzondere interesse. Maar ook de thema’s die de inwoners van Apeldoorn raken. Ik heb me hard gemaakt voor het verbeteren van de communicatie rondom het AZC. De gevolgen van vliegveld Lelystad op de agenda gezet. Aandacht gevraagd voor de Jeugdzorg. En de motie ingediend om Serious Request naar Apeldoorn te halen. Geen woorden maar daden.
Ik ben graag buiten, de bergen in, het water op per kano of drakenboot of lekker in de natuur. Mijn favoriete plek is dan ook zeker in mijn kano op het Apeldoorns Kanaal.

2. Peter Messerschmidt
Zevenhuizen

Mijn drijfveer voor de politiek is om dingen te kunnen doen voor de inwoners vanuit mijn eigen visie op Apeldoorn en de dorpen.
De afgelopen tijd heb ik me sterk gemaakt voor groen in de buurt of dorp. Groen maakt dat we onze omgeving leuker en is beter voor onze gezondheid. Wat mij betreft wordt mede door de buurtbewoners bepaald.
Ik heb er mede voor gezorgd dat het drakenbootfestival onverminderd kan doorgaan op de Zwitsal locatie. Evenementen, kunst en cultuur horen bij de aantrekkelijke kanten van het leven en moeten voor iedereen bereikbaar zijn. Daar wil ik me sterk voor blijven maken. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als directeur Scoutinglandgoed Zeewolde.

3. Ben Hendrikse
Welgelegen

Graag ben ik kandidaat voor Lokaal Apeldoorn omdat ik hou van het politieke werk! De opgebouwde kennis wil ik graag overdragen aan de “nieuwe” lokalen. Voor mijzelf betreft de relaties en politieke onderwerpen, vooral financieel, ruimtelijke ontwikkeling. Werkbezoeken verder versterken. Veel signalerend als – fietsend raadslid – niet alleen als computer tijger!
Mijn woonwijk in Apeldoorn (tevens geboorteplaats) is Welegelegen, Hobby’s zijn: Natuur, fietsen, jaarmarkten bezoeken, effectenbeurd en natuurlijk…. de politiek, die je nooit loslaat!
De mooist plek zie ik als het kroondomein, het paleisgedeelte. Waarom? Het is een kruising tussen natuur, historie, cultuur en sprengengebied! Tevens een plek voor politieke overpeinzingen

4. Gerry van Bruggen
Sluisoord

Sinds vier jaar ben ik actief in de Apeldoornse politiek. Momenteel als fractievertegenwoordigster voor Lokaal Apeldoorn en doe mee met de gemeenteraadsverkiezingen.
Ik heb een brede interesse, waarbij op wonen, de natuur, zorg en welzijn het accent gelegd wordt.
Ik vind het belangrijk dat de inwoners zich herkennen in wat het gemeentebestuur zegt en doet. Ik voel mij daar verantwoordelijk voor.
De komende vier jaar wil ik met verbinding en creativiteit oplossingen zoeken voor de problemen in de stad.
Ik woon nu ruim 44 jaar met plezier in de mooie gemeente Apeldoorn. Samen met mijn twee zoons en onze hond woon ik in de wijk Welgelegen. Ik werk voor een groot energienetwerkbedrijf en ondersteun het management. In mijn vrije tijd ben ik graag samen met vrienden of familie om van muziek te genieten, te zingen of te sporten, een evenement bezoeken of heerlijk in de natuur te wandelen in Apeldoorn en de omliggende dorpen.

5. Menno van Erkelens
Zuidbroek

Met veel enthousiasme heb ik mij opnieuw verkiesbaar gesteld voor Lokaal Apeldoorn. Sinds 2009 ben ik actief voor de partij als fractievertegenwoordiger en daarna als raadslid. In deze periode heb ik enorm veel ervaring opgedaan, veel geleerd en mooie resultaten bereikt. Ik geloof echter dat we nog veel meer kunnen bereiken. Daarvoor wil ik mij ook de komende raadsperiode inzetten. Om samen in de fractie mee te kunnen denken en mee te kunnen beslissen over de toekomst van ons mooie Apeldoorn. Hobbies: Lezen, snowboarden, wandelen, films/series . En mijn favoriete plek in Apeldoorn: Het Oranjepark. Vooral in de zomer is dit een prachtige plek om in alle drukte tot rust te kunnen komen.

6. Sukran Aksoy
Zuid

Sinds 2014 ben ik als Raadslid actief in de Apeldoornse politiek. Ik heb me voor de komende verkiezingen opnieuw verkiesbaar gesteld omdat ik me voor nog een periode wil inzetten voor de inwoners van Apeldoorn. De onderwerpen die mij het meest aan het hart gaat is de participatiewet en wat we hierin nog kunnen verbeteren. De eerste stappen zijn gezet in 2015 met de kanteling, maar we zijn er nog niet. Voor de komende raadsperiode wil ik me inzetten voor de inwoners die het niet al te breed hebben of afhankelijk zijn van de gemeente Apeldoorn. Hoe kunnen we inwoners beter bedienen en ze ondersteunen. Daarnaast zet ik me in voor een beter woon, werk klimaat in Apeldoorn en dat Apeldoorn een veilige plaats is waar onze kinderen kunnen opgroeien. In een multiculturele maatschappij met diversiteit is het van belang dat de input van de inwoners op een juiste manier op de agenda komt en hier wil ik mij voor inzetten.

7. Arjan Steenbeek
De Maten

De politiek heeft als functie antwoord te geven op de maatschappelijke vraagstukken in brede zin. En de politici hebben tot taak de problemen in de samenleving te benoemen en deze aan te pakken. Voor mij persoonlijk begint dat waar ik woon, werk en mijn vrije tijd doorbreng…in Apeldoorn.
Op dit moment ben ik werkzaam als manager bij Pluryn, waar ik leiding geef aan de onderwijsinstellingen voor voortgezet speciaal onderwijs. Het werken met en voor deze jongeren vraagt om betrokkenheid bij het beantwoorden van vragen over visie, aanbod en behoeften. Welke grenzen durven we te stellen en wat mag je verwachten van elkaar?
Gelijk mijn professionele ambitie te doen wat is afgesproken, wil ik dit ook waarmaken naar u als inwoner van Apeldoorn. Geloven in de kracht en ambitie van bewoners die in hun eigen omgeving zelf heel goed kunnen beslissen wat er nodig is. Het gaat uiteindelijk om meer dan alleen het verdelen van een beschikbaar budget.

8. Talitha Laros
Orden

Mijn naam is Talitha Laros. Ik ben in contact gekomen met de politiek door een schoolopdracht in het gemeentehuis van Apeldoorn. Sinds 2017 ben ik verbonden aan Lokaal Apeldoorn.
Ik ben student en studeer Security Management aan de hogeschool Saxion te Apeldoorn. Vakken als security management, criminologie en rechten hebben mijn interesse. Als student vind ik opleiding van basis tot universitair erg belangrijk. Vooral het aspect dat de school een fijne en veilige plek moet zijn om een positieve invloed te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van alle leerlingen/studenten.
Naast mijn studie ben ik politiek actief om mij in te zetten voor de inwoners van Apeldoorn. Ik houd van sporten en buiten actief zijn. Ik ben geboren in Harderwijk en woon inmiddels al jaren met veel plezier in Apeldoorn. In mijn vrije tijd kom graag bij de Apenheul en park Berg en Bosch met mijn twee kinderen.

9. Miranda Wissink
Zuidwest

Ik ben Miranda Wissink en woon in Apeldoorn-Zuid. Landelijk zet ik mij in voor Ouderkracht voor ’t Kind, deze organisatie brengt ouders bij elkaar en versterkt ouderinitiatieven om hen een duidelijke rol te geven met als (moreel) kompas de universele rechten van het kind.
Lokaal in Apeldoorn, hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan het recht op onderwijs voor ieder kind en een menselijke maat in de jeugdzorg. Belangrijk punt is dat ouders goede informatie krijgen vanuit gemeente hoe onderwijs en jeugdzorg wettelijk geregeld zijn. Een kind heeft recht op een ononderbroken ontwikkeling.
Skatepark Real-X is een plaats in Apeldoorn waar ik graag kom met mijn zoons. Real-X is veel meer dan een skatebaan alleen; warmte, gezelligheid en samen van en met elkaar leren wat belangrijk is in het leven.

10. Annika Lemmen
Zuid

Ik heb me afgelopen vier jaar voor Lokaal Apeldoorn mogen inzetten en dan vooral op Ruimtelijke Ordening en het Sociaal Domein. Als een van de jongste raadsleden vond ik het mooi een bijdrage te mogen leveren aan deze mooie gemeente.
En ook de komende vier jaar hoop ik met evenveel plezier mee te denken en te praten over het moois wat Apeldoorn heeft en wat we moeten behouden. Maar ook kritisch blijven op wat we kunnen verbeteren. 
Ik kijk naar mensen om, ik wil dat iedereen zich thuis voelt in Apeldoorn. Dat iedereen op een respectvolle wijze met elkaar kan leven. Ik kan vooral genieten van het buiten zijn, Scouting, Volleybal, maar net zo goed op een terrasje in de binnenstad van Apeldoorn.

11. Eveline van der Smit
Loenen

Als moeder/ ouder van vijf volwassenen en lerares wil ik mij nu inzetten voor een groter gezin: de gemeente Apeldoorn. Zonder politieke kleur, wel kleurrijk!
Ik sta voor samen stad, dorp en streek versterken en verbinden met speciale aandacht voor leefbare duurzame dorpen, betaalbaar wonen, kindgericht onderwijs en gerichte zorg voor iedereen. Een respectvolle samenleving met rechten en plichten voor allen naar draagkracht en vermogen streef ik na. Waar ik blij van word: natuur, mens en dier het geeft mij rust, inspiratie en energie. Ik gun het jong en oud.

12. Guus in ’t Veld
Zuid

Ik woon sinds 25 jaar in Apeldoorn aan de Hattemsezijweg en ben geboren in Rotterdam. Als gepensioneerde technisch manager / reserve officier, ben ik nog best druk met vrijwilligerswerk. Mijn hobby is zeezeilen en maak 1x per 3 jaar tochten van 2 maanden waarbij ik ook op de oceaan vaar. Nu ben ik ook bezig om een Jeugdzeilschool op te richten op het Apeldoorns kanaal. Ik sta voor respect en integrale aanpak. Mijn missie is om de kloof tussen lokale overheid en de burgers te verkleinen. Hierbij zijn Respect, Eerlijkheid en goede Communicatie voor mij sleutelwoorden. Mij gaat het dus niet om wat er komt maar hoe dat wordt besloten en uitgevoerd. In principe ben ik een oplosser van problemen, ook problemen die niet mijn eigen problemen zijn.

13. Rene Hertgers
De Maten

Woonachtig in de Maten zet ik mij in voor o.a. de roeisvereniging in Apeldoorn. Ik zie kansen voor het Apeldoorns Kanaal. Voor mij is Lokaal Apeldoorn die partij die een hands-on mentaliteit heeft die mij wqel past.

14. Marco Frens
Woudhuis

Ik ben Marco, vader van drie kinderen, overblijfouder.
Mijn weekend breng ik door bij Robur et Velocitas en Ares.

15. Antoine Joosten
Osseveld

Ik hoor steeds vaker om mij heen dat politiek zo’n “ver van mijn bed show” is en het zich alleen maar in Den Haag afspeelt. Het tegendeel is waar; steeds meer taken worden door de landelijke politiek gedelegeerd naar de lokale gemeenten. Samen zijn wij de gemeente Apeldoorn en kunnen we elkaar helpen. Om het verschil met de landelijke politieke partijen duidelijk te maken, heb ik mij verkiesbaar gesteld voor Lokaal Apeldoorn. De partij voor de inwoners en het bedrijfsleven van Apeldoorn.
Mijn hobby’s: stijldansen, muziek spelen en luisteren. De mooiste plek in Apeldoorn: het raadhuisplein omdat dit een fantastische plek is om te genieten van de mensen, de zon en de vele activiteiten die daar worden georganiseerd.

16. Wouter de Graaf
De Maten

Door mijn gedrevenheid voor geschiedenis en politiek en hier meer inhoud aan te geven, wil ik mee denken en werken om Lokaal Apeldoorn met anderen op de kaart te zetten. Ik woon sinds 1972 in de wijk de Maten. Mijn favoriete plek in de omgeving van Apeldoorn zijn de bosgebieden, waar ik graag met gelijkgestemden vertoef.
Ik heb een fascinatie voor wandelen in de natuur, met name bergwandelen vind ik geweldig. Onlangs was ik nog met een vriend in het Himalaya-gebergte, waar we 14 dagen gewandeld hebben. Tevens maken mijn vriendin en ik graag city-trips. 

17. Dik Weenink
Zuid

Ik heb jaren gestreden om de hoogspanningsleiding in Zuid onder grond te krijgen. Vanuit de politiek heb ik daar een draai aan kunnen geven. Ik geloof in de kansen die er liggen en wil me samen met mijn collega’s van Lokaal Apeldoorn inzetten om ook hoogspanningsleidingen in andere wijken ondergronds te krijgen. Immers de ervaring is er al.

18. Frank Reinders
de Naald

Mijn naam is Frank Reinders, 48 jaar en geboren en getogen in ons mooie dorp Apeldoorn. Ik ben werkzaam in de makelaardij in de gemeente Apeldoorn.
Door mijn werkzaamheden volgde ik zijdelings de politiek en via Gerrit Wensink van de alom bekende dansschool Wensink kwam ik in contact met Lokaal Apeldoorn.
Mijn ambities waren en zijn minimaal voor de politiek, maar gaandeweg ben ik er achter gekomen dat het zoveel meer inhoudt en behelst dan ik ooit gedacht had.
Apeldoorn is mijn dorp en ik wil er mijn steentje aan bijdragen.
Lokaal Apeldoorn onderstreept de normen en waarden voor mij als partij. De mensen die er werkzaam zijn, zijn gedreven en zetten zich in voor Apeldoorn.
Waarom geen landelijke partij? Simpel, het programma is voor en door Apeldoorners en laten we het lekker lokaal houden, dus stem dichtbij.

19. Joop Lindenburg
Hoenderloo

Ben van mening dat de plaatselijke politiek belangrijk is ,voor de inwoners van onze stad, en haar dorpen.
Ik ben blij dat de groepering Gemeentebelangen en Leefbaar Apeldoorn ,zijn opgegaan in één partij Lokaal Apeldoorn
Beide partijen hebben in het verleden ,altijd een luisterend oor gehad, en getracht de belangen van onze burgers voor op te stellen.
Ook in het bijzonder ,denk ik aan de inzet voor onze dorpen ,leefbaar te houden. De lokaal Apeldoorn heeft er mede voor gezorgd ,dat Hoenderloo weer een school krijgt.
Geluidsoverlast in de toekomst Lelystad. Is erg belangrijk voor de inwoners van Apeldoorn en de dorpen .Ook daarvoor zet Lokaal Apeldoorn zich in.
Dat er eindelijk woningbouw in Lieren, zal plaatsvinden. Hopelijk zullen er meerdere dorpen volgen Nu de raad van Apeldoorn ,zegt dat woningbouw een hoge prioriteit ,moet krijgen.
Lokaal Apeldoorn is niet gebonden aan de landelijke partijen ,maar heeft wel invloed in den Haag Ik wil U dan ook vragen als U gaat stemmen( en dat doet U natuurlijk )
Stem dan Lokaal Apeldoorn zodat wij nog meer voor U kunnen betekenen.

20. Martin Steenbeek
Woudhuis

Als ‘ervaren’ lokale horecaondernemer in de binnenstad ben ik afhankelijk van beslissingen die in de lokale politiek worden genomen. Voor mij een reden om politiek actief te worden en mijn stem te laten horen.
Zoeken naar de balans tussen levendigheid en leefbaarheid staat hierbij voorop, een brede integrale aanpak is nodig. Met aandacht voor handhaving, voorlichting aan en het betrekken van jongeren bij de ontwikkeling en uitvoering van een toekomstbestendig alcoholbeleid in een visie over uitgaan in een bruisend Apeldoorn.
Een visie en beleid waarbij ingezet wordt op een optimaal ondernemingsklimaat voor horecaondernemers en een binnenstad met veel levendigheid.

21. Johannette Koene
De Sprengen

Mijn naam is Johannette Voorn-Koene en ik woon al mijn hele leven in Apeldoorn. Ik heb het zien groeien van een gemeente met een dorps karakter naar de stad die het nu is. Een stad waar ik trots op ben en ook trots op wil blijven. Apeldoorn is aantrekkelijk voor jong en oud. Het heeft groene woonwijken met eigen voorzieningen, fantastisch onderwijs en een groot ziekenhuis. Het biedt een gevarieerd cultureel aanbod, rust en ruimte in de bossen en de parken en een goed economisch klimaat. Door haar ligging in het centrum van het land is Apeldoorn ook makkelijk bereikbaar. Lokaal Apeldoorn onderkent deze waarden. Haar programma heeft zowel oog voor de ontwikkeling van de stad als voor het welzijn van iedere inwoner. Dus stem dichtbij.

22. Henk van Setten
xxxx

23. Roeli Maertens-Krooi
De Sprengen

Ik ben een lokalist in hart en nieren. Na 13 jaar Wijkraad de Sprengen, heb ik 12 jaar voor LA in de gemeenteraad gezeten met Ruimtelijke Ordening, Veiligheid en Recht en Communicatie als aandachtspunten. Ondanks mijn reuma probeer ik nog steeds bij allerlei activiteiten in de stad aanwezig te zijn. Bij LA is het glas altijd half vol en dat waardeer ik nog steeds enorm, mede de reden dat ik destijds voor LA heb gekozen. 

24. Berend Jan de Vries
Zevenhuizen

Lokaal Apeldoorn is voor mij de lokale partij die sterk is in het zoeken naar de meest rechtvaardige Balans in de besluitvorming van alle politieke dossiers.
Neemt daarbij als uitgangspunt het bevorderen van het welzijn van Mens en Dier & natuur.
De lokale partij die daarbij niet polariseert maar altijd opzoek is naar de dialoog in en met de Apeldoornse samenleving.
Mijn favoriete plek in Apeldoorn is de prachtige bosrijke natuur die onze gemeente Apeldoorn kent. En vanuit de wijk Zevenhuizen waar ik woon ben je zo op een gezellig terras in in centrum van Apeldoorn

25. Jacqueline Pol
Ugchelen

Als maatschappelijk betrokken en betekenisvolle onderneemster zet ik mij graag in voor Apeldoorn; een stad waar ik trots op ben en waar het nú en in de toekomst prettig wonen, werken en leven is. Een stad waar iedereen er toe doet en waar we oog voor elkaar hebben en waar Lokaal Apeldoorn opkomt voor de belangen van iedereen.
Daarnaast ben ik een groot voorstander en promotor van de dialoog. Gezamenlijk zoeken naar verbinding en samenwerking en oplossingen bedenken voor maatschappelijke thema’s.
In mijn vrije tijd mag ik graag lange afstandswandelingen maken in de bossen rondom Ugchelen.

26. Gerard Cassee
xxxx

Mijn naam is Gerard Cassee, geboren en getogen in Apeldoorn. Werkzaam als accountmanager in en rondom Apeldoorn en al heel lang bekend met ondernemend Apeldoorn. Enkele punten waar ik groot voorstander van ben: Ondernemers niet teveel regels opleggen, gemeente bewaakt de regels, maar zou ook meer de helpende hand kunnen bieden. Groter winkelpotentieel creëren met de gemeente, samen met investeerders de huurprijzen onder de loep nemen om de kleine/jonge “lokale” ondernemers ook ruimte te bieden, mogelijkheden scheppen om de leegstand tegen te gaan. De kaalslag moet weg. Het grote marktplein opnieuw inrichten, de Apeldoornse horeca en ondernemers betrekken rondom een gezellige wat minder grote markt, maar een aantrekkelijker plein voor een hele week! Sportverenigingen meer samen te laten werken om hun faciliteiten beschikbaar te stellen, jeugd en ouderen meer aan zich te binden, buurtfunctie, clubhuis wordt buurthuis. Tot slot, ik hoop nog steeds een keer mee te mogen maken dat het Apeldoorns Kanaal bevaarbaar wordt. Hoop op stadse allures en mooie woonboten aan de kades.

27. Bart Bosman
xxxx

Ik ben betrokken bij vele evenementen in Apeldoorn. Ik zie als een van de jongste binnen Lokaal Apeldoorn kansen liggen om deze te vertegenwoordigen. Iedereen roept dat we een bruisend Apeldoorn willen. Ik sta al jaren er tussenin en denk daar dan ook graag over mee. Zie de kansen en niet de bedreigingen.

28. Louis Bouwmeester
de Maten

Op de kandidaten lijst(6) voor lokaal Apeldoorn sta ik op de 28 plaats. Mijn motivatie is als volgt : er gaan heel veel dingen goed in de onze gemeente maar ook diverse dingen niet goed.
Om zowel de evenementen subsidie en de ondernemers in Apeldoorn te betrekken bij evenementen en bij aanbestedingen zou ik graag mijn steentje willen bijdragen. Ik zou graag verenigingen en personen willen helpen die tegen diverse dingen aanlopen en er niet doorkomen om een goed gesprek aan te gaan met de gemeente.
Soms worden zij het bos ingestuurd, daarvoor zou het 1 loketten systeem moeten komen. Het zoeken naar de juiste bevredigende oplossingen is soms heel moeilijk voor gemeente en voor de persoon in kwestie.
Verder wil ik me o.a. bezighouden met de verdeling van de van evenementen subsidie voor Apeldoorn de dorpen en de wijken. Interesse heb ik voor het afval beleid o.a.( zwerfafval) ,Fonix , Horeca, Verkeer , Warenmarkt,
Samen met de bewoners van Apeldoorn zouden wij trots moeten zijn op onze gemeente.
Er gebeurd heel veel maar het kan beter.

29. Gerrit Wensink
Kerschoten

Mijn naam is Gerrit Wensink en ik ben mede-eigenaar van Wensink DanceMasters in Apeldoorn. De Kieslijst van Lokaal Apeldoorn ondersteun ik als voorzitter van de Partij volledig, en zelf sta ik op plek 29.
Ik sta op deze lijst om mijn achterban te laten weten dat er maar één Partij is die precies weet wat er in Apeldoorn speelt, en kan opkomen voor de echte belangen van alle inwoners, zonder afhankelijk te zijn van Landelijke Politiek. Deze partij staat heel dicht bij de inwoners, en ik ben trots dat ik Lokaal Apeldoorn mag vertegenwoordigen. Stem Dichtbij, Stem op Lokaal Apeldoorn.
 

30. Henk Schutte
De Naald

Als oprichter van de huidige lokale partij geloof ik in het lokalisme. Actief en betrokken in de samenleving, altijd op zoek naar oplossingen. Of het nu voor de kerk is, of voor de lokale politiek.