Lokaal Apeldoorn
De lokale politieke partij
Lokaal Apeldoorn
De lokale politieke partij

Bericht

Het sociaal minimum, óók voor Apeldoornse kleine ondernemers en ZZP-ers

26 maart 2020 Ben Hendrikse
Het sociaal minimum, óók voor Apeldoornse kleine ondernemers en ZZP-ers

Door een ongelukkige uitdrukking van minister Wiebes (van Sociale Zaken) lijkt het dat ‘onder het minimum zakken’ gewoon een ondernemersrisico is; iets dat er nou eenmaal bij hoort en waar een ondernemer ‘zelf voor gekozen’ zou hebben: Eigen schuld-Dikke-bult!
En zo is het natuurlijk niet. Iedereen heeft recht op het minimum, óók de kleine Apeldoornse ondernemers en zzp’ers die (hopelijk tijdelijk) keihard worden getroffen.

Daarom is er nu, naast de maatregelen vanuit de Rijksoverheid, ook lokale hulp. Er is een ruim pakket aan maatregelen waarbij de criteria om er gebruik van te maken sterk zijn versoepelt.
De hulp voor ondernemers en zzp’ers is zeer ruimhartig en de bureaucratie is er zoveel mogelijk afgepeld! Bekijk het hele pakket aan maatregelen op www.ondernemen055.nl.

Mooi, dat u kleine ondernemer of zzp’er bent geworden. Maar: Lokaal Apeldoorn wil graag dat u dat ook blijft! Want als de kassa (bijna) niet meer rinkelt én de kosten doorlopen dan gaat de glijbaan naar beneden akelig hard! Kijk op www.ondernemen055.nl voor de hulp waar jij als ondernemer of zpp’er gebruik van kan maken zodat we na de Coronacrisis weer met volle kracht vooruit kunnen!

Ben Hendrikse, raadslid Lokaal Apeldoorn, woordvoerder financiën.