Lokaal Apeldoorn
De lokale politieke partij
Lokaal Apeldoorn
De lokale politieke partij

Bericht

Groen

6 februari 2018 Uncategorised

Lokaal Apeldoorn wil initiatieven vanuit inwoners stimuleren en faciliteren voorbeelden moestuin, speelveldjes, parkje. Groen geeft het gevoel van ruimte en is gezonder voor de leefomgeving. Lokaal Apeldoorn vind dat je als buurt/dorpsbewoner invloed mag uitoefenen welk groen er bij jou in de buurt komt. Sterker nog je mag mee helpen met planten en onderhoud als je dat wil. Wij willen daarbij direct de hoeveelheid groen in de buurt/dorp vergroten door snippersgroen en b.v. parkeren opnieuw in te delen.

  • Meer geld voor beeld bepalend en waardevol groen (kapitaal groen goed onderhouden). Gaat hierbij om oudere bomen en struiken, parken etc. die zo onderhouden moeten worden dat ze nog heel lang meegaan. Bomen moeten soms worden vervangen, door dit goed te plannen voorkomen we kaalslag.
  • Aanplanting van veel meer bomen langs de ringwegen en invalswegen van Apeldoorn en de dorpen. Wij zijn de stad in het groen, dat moeten we dan ook laten zien door langs alle hoofdwegen in wijken, dorpen en de stad bomen te planten.
  • Groener maken binnenstad, Hofstraat vergroenen, parkje in marktstraat, marktplein vergroenen. De binnenstad moet een aantrekkelijker gebied zijn om te verblijven, voldoende gevarieerde winkels, leuke evenementen groot en klein. Maar ook groen om in te verblijven. Daarom meerdere parkjes aanleggen, de Hofstraat een groene corridor maken vanaf Het Beekpark met leuke kioskjes en zitjes.
  • Herindeling parkeren en snipper groen met als uitganspunt vergroten groen en meer parkeerplaatsen
  • Parkeren attracties zo regelen dat het niet ten koste gaat van groen en buurt
  • De attracties in Apeldoorn West moeten een definitieve oplossing krijgen voor het parkeer en verkeersprobleem. Daarvoor zijn keuzes nodig en wat ons betreft ligt die keuze bij de inwoners en het groen in de buurt. De inwoners moeten minimaal overlast hebben en groen mag niet worden opgeofferd zonder een overall plan voor de buurt.
  • Voldoende straatverlichting langs fietspaden, met name bij donkere plekken.