Lokaal Apeldoorn
De lokale politieke partij
Lokaal Apeldoorn
De lokale politieke partij

Bericht

Fietsenchaos in de binnenstad

10 februari 2018 Menno van Erkelens

Donderdagavond heeft een groep bezorgde ondernemers uit de binnenstad een petitie aangeboden aan de burgemeester. Met deze petitie vragen de ondernemers aandacht voor de toenemende overlast van wild geparkeerde fietsen in het centrum. Een herkenbaar beeld?

Wie maakt zich er niet schuldig aan? Nog snel even die ene winkel induiken en je fiets voor het gemak maar even stallen vlakbij bij de ingang. Makkelijk maar als veel mensen dat doen leidt het op tot een rommelige situatie waarbij uiteindelijk de bereikbaarheid van etalages en ingangen van winkels afneemt. De indieners van de petitie hopen dat de gemeente hiervoor met een oplossing komt: bijvoorbeeld door het realiseren van speciaal daarvoor aangewezen fietsparkeerplaatsen.

Als oud-binnenstadbewoner (sinds een halfjaartje niet meer) lijkt mij dat best een goed idee. De binnenstad van Apeldoorn is, of we nu willen of niet, toch een beetje het visitekaartje voor bezoekers van onze stad. En nu vind ik dat wij toch al niet gezegend zijn met de mooiste binnenstad van onze regio. Laten we er dan ook zorgvuldig mee omgaan.

Maar vooral vind ik dat de gemeente het aantrekkelijker moet maken om de fiets te stallen in de verschillende bewaakte stallingen in het centrum. Dit kan maar vraagt meer aandacht voor de capaciteit, de herkenbaarbaarheid en de vindbaarheid van deze stallingen.

Apeldoorn als fietsstad bij uitstek! Fietsen is gezond, goedkoop, flexibel en een uitstekende manier om het Apeldoornse toeristisch toplandschap te verkennen. Laten we in onze binnenstad beginnen.

Menno van Erkelens
Raadslid Lokaal Apeldoorn