Lokaal Apeldoorn
De lokale politieke partij
Lokaal Apeldoorn
De lokale politieke partij

Bericht

Communicatie gemeente Apeldoorn

20 februari 2018 Sukran Aksoy
Communicatie gemeente Apeldoorn

Vragen die bij mij opleven is hoe verloopt de communicatie vanuit de Gemeente Apeldoorn richting onze inwoners. Regelmatig komt het voor dat ik van inwoners van de gemeente Apeldoorn hoor dat ze na een bijeenkomst, presentatie, workshop of brainstormsessies informatie voorbij zien komen waarbij ze denken daar had ik nou ook interesse voor? Of die vergadering had ik ook bij willen wonen? De inwoners van de gemeente Apeldoorn vinden dat ze niet goed betrokken worden of vaak informatie vanuit de krant moeten vernemen.

 

De gemeente kan ons niet overal van op de hoogte stellen, maar wel vooraf informeren wat nu vaak achteraf is of dat inwoners de ontwikkelingen vanuit de krant, online media moeten vernemen. Dit veroorzaakt grote onrust bij de inwoners. Enkele onderwerpen hierover zijn de volgende belangrijke onderwerpen.

  • Aantallen rondom het AZC
  • Bouw winkelcentrum Anklaar
  • Vliegveld Teuge
  • En onlangs het aantal toename van de zwerfjongeren in de gemeente Apeldoorn

Als raadslid overkomt het ons zelfs vaak genoeg dat wij actualiteitsvragen stellen tijdens de raadsvergadering omdat we zelf niet goed geïnformeerd zijn als controlerende orgaan. 

Laagdrempelige en vroegtijdige informatievoorziening moet niet zo moeilijk zijn om je inwoners te bereiken. Zetten we alle juiste middelen in. Tegenwoordig zitten veel inwoners op de sociale media. Maar er zijn ook inwoners die geen gebruik maakt van de sociale media.

Inwoners van de gemeente Apeldoorn is divers net als de diverse thema’s die voor de ene inwoner belangrijker is dan voor de andere. De een wil over een onderwerp wel geïnformeerd worden en de ander niet. Hoe vinden we hierin de juiste balans? Dan komt bij mij de vraag op hoe onze inwoners geïnformeerd willen worden en waarover en op welke manier? Hoe zou u de informatie willen ontvangen en welke informatie vinden onze inwoners belangrijk?
Om die reden dat ik namens Lokaal Apeldoorn een poll opstart waarin de inwoners van de gemeente Apeldoorn hun mening kunnen geven hoe zij de communicatie vanuit de gemeente Apeldoorn ervaren!

Sukran Aksoy
Raadslid Lokaal Apeldoorn