Lokaal Apeldoorn
De lokale politieke partij
Lokaal Apeldoorn
De lokale politieke partij

Bericht

Beter slechtziend dan kortzichtig

13 februari 2018 Gerry van Bruggen
Beter slechtziend dan kortzichtig

Op deze opmerking viel mij oog de afgelopen week tussen de vele nieuwsberichten. Een mooi artikel in de Stentor op 7 februari jl. Een warm verhaal over voor een Apeldoorner. Als waardering voor het vrijwilligers werk dat hij al 14 jaar doet ontving hij een braille tablet. Hiermee ging zijn hartenwens in vervulling.

En ik dacht, een braille tablet, wat bijzonder. Een breed lachende man op de foto, stralend van oor tot oor. Meneer zet zich in voor de landelijke Stichting Sensoor. Deze stichting heeft ook in Apeldoorn een locatie. Een luisterend oor, dag en nacht bereikbaar. Dat een vrijwilliger door hen in het zonnetje is gezet, de man zo verrast blij te zien, dat werkt inspirerend.
De meneer in het artikel heeft een visuele beperking, zoals hij zelf benoemt: “ ik ben een blinde man, en beter slechtziend dan kortzichtig ”. Een mooi voorbeeld van eigen kracht, en dit ten gunste van anderen willen inzetten. Dit werkt op mij inspirerend. Goed opgemerkt door de stichting, dat een braille tablet voor meneer een hartenwens is. Een mooi stukje, uit waardering uitgevoerd, maatwerk ontstaan uit samenwerking en het juiste oor op de juiste plaats.
Hiermee is een bruggetje te maken naar de gemeentelijke politiek en Zorg en Welzijn.

Een perfecte actie voor de één, kan voor een ander een drempel opwerpen. Een brailletablet zal niet voor iedereen een hartenwens zijn.
Puzzelstukjes passend maken en een blij verrast gezicht te zien. Kan dit? Naar mijn idee wel.
Als u zichzelf de vraag stelt: “ Als ik Zorg nodig heb, wat zou ik zelf graag willen?”

Voor iedere unieke situatie een passende oplossing te vinden. Soms op korte termijn, en bij voorkeur ook voor de lange termijn.
Duidelijkheid, weten waar je terecht kunt en zelfstandig mee te beslissen is belangrijk. Het zogeheten persoonsgebonden budget, te kunnen gebruiken bij zorgaanbieders anders dan de standaardcontracten. Extra kansen aan iemand bieden. Hiervoor ga ik mij inzetten.

Geïnspireerd door het verhaal van de – braillelaptop – en vooral de mens erachter, een lichtend voorbeeld voor anderen.

Gerry van Bruggen, Fractievertegenwoordiger