Lokaal Apeldoorn
De lokale politieke partij
Lokaal Apeldoorn
De lokale politieke partij

Bericht

Begin nu met evalueren

15 maart 2018 Nieuws
Begin nu met evalueren

Als enig raadslid vanuit Apeldoorn was Wim Willems namens Lokaal Apeldoorn gisteren bij de voorbereidingsbijeenkomst over de belevingsvlucht en de toekomstplannen voor Lelystad.

 

Op 30 mei 2018 is het de bedoeling dat er een Transavia vliegtuig over de geplande route zal vliegen. Alle criteria zijn hierbij gisteren mee gegeven aan het ministerie. En de meerderheid van de aanwezigen (waaronder ook de actiegroepen) hebben ingestemd met een belevingsvlucht met de daarbij behorende criteria.

Lokaal Apeldoorn heeft hier speciaal aandacht gevraagd voor de evaluatiemomenten. Ga geen criteria bedenken op het moment dat je wil gaan evalueren. Maar bepaal samen met de regiegroep welke criteria de komende tijd getoetst moeten worden om een zo zuiver mogelijke evaluatie te krijgen. Die ook de komende jaren consistent is en ten opzichte van elkaar zijn te vergelijken.

Dat wanneer we vinden dat bijvoorbeeld geluidsoverlast op het knooppunt t.h.v. Klarenbeek gemeten moet worden, we dit doen o.b.v. een 0 meting en niet wanneer we het verschil tussen 5.000 en 10.000 vluchten gaan meten. Ook hebben wij het voorstel gedaan om VROM hier actief bij te betrekken.