Lokaal Apeldoorn
De lokale politieke partij
Lokaal Apeldoorn
De lokale politieke partij

Bericht

“Airport Nederland” – monopoly spel??

20 februari 2018 Gerry van Bruggen
“Airport Nederland” – monopoly spel??

Velen onder ons spelen ongetwijfeld graag een bordspel. Gezellig met de familie of vrienden. Deze gezelligheid is iets wat bij Nederland past. Monopoly een bekend familie spel in vele varianten. Monopoly richt zich voor nieuwe edities vaak op de realiteit.

“ de Airport versie wordt geleverd in speldoos, met bord, kaarten, zakje ultrafijnstof en CD met vliegtuigherrie. Dragen van de bijgeleverde beschermingsmiddelen wordt aangeraden! De producent erkent geen aansprakelijkheid voor mogelijke gezondsheidsschade!”

Toen ik een twitter bericht hierover zag, schoot ik echt eerst in de lach! Hoe kun je het bedenken.
Daarna gelijk de bewust wording, maar dit is toch niet waar wij als Nederland, lokale betrokken partijen en als inwoner naar toe willen? Het verworden tot een bordspel? Een producent die geen aansprakelijkheid wil dragen, is niet uit op u en mijn welzijn.

Een ieder kan verschillen over het wel of niet openen van een uit te breiden Vliegveld Lelystad, de laagvliegroutes en of het allemaal nu wel zo een vaart loopt. Ook geluiden als “het is allemaal al beslist, het grote geld telt alleen in Nederland”. Dit zijn voor mij, Lokaal Apeldoorn, de reden om tegen de voorgenomen plannen te strijden. En blijven wij dit doen.

Zelf ben ik geen voorstander, goedkoop vliegverkeer in het Nederlands luchtruim mogelijk te maken, als dit duidelijk ten koste gaat van een goed woon- en leef klimaat. Ook niet te vergeten, de prijsvechters, cheaptickets aanbieders, niet de beste werkomstandigheden aan het eigen personeel bieden. En zo zijn er nog veel meer redenen te benoemen.

De mooie gebieden in Nederland waar je nog de rust ervaart, kunt wonen en recreëren, zijn voor ons allemaal beschikbaar. Of je nu lokaal in het westen, noorden, oosten of zuiden van ons land woont
Binnen en buiten de lokale grenzen, Apeldoorn wil hierin ook welkom blijven. Wij wonen in een prachtig gebied, de Veluwe.
Zelf ben ik ook graag in de provincie Flevoland. Aan de ene kant van het Veluwemeer zie je nog een ongerepte horizon. In het polderlandschap zijn al zichtbaar veel windmolens, deze staan dichtbij de vele natuurgebieden. Hoog in de lucht zijn de meeste vogels nog relatief ‘veilig’.
Vindt u het ook een mooi gezicht om te zien, als voorbeeld een reiger langs het water, of een biddende valk in de lucht?

Als het aan de plannen van de huidige regering ligt, is dit nu al de verleden tijd.

“Airport Nederland” beschikbaar als een Monopoly variant, om afgesloten in een speldoos te kunnen bewaren, de enige variant. “Nederlands voormalige Natuurgebieden” is niet om in een speldoos te stoppen, maar om zuinig op te zijn, ook voor de generaties na ons.

Gerry van Bruggen
Fractievertegenwoordiger